Veelgestelde vragen

Webhosting

Wat is webhosting?
Webhosting is een dienst om de website op een veilige plaats te bewaren en beschikbaar te stellen voor bezoekers op het internet. De domeinnaam die daarmee samenhangt is het adres waarmee de website kan worden aangeroepen.

Kan ik bij Akoni terecht voor webhosting?
Iedereen die een website laat restylen of laat ontwikkelen door Akoni kan bij ons terecht om zijn / haar website te hosten. Deze gebeurt bij een betrouwbare partner.

Ben ik verplicht om mijn website te hosten bij Akoni?
Wij verplichten onze klanten zeker niet om de website via Akoni te hosten. De klant is helemaal vrij in het kiezen van zijn / haar hostingpartner. Belangrijk is wel dat bij niet beschikbaarheid van de website bij een andere hostingpartner wij hier geen vlotte service kunnen geven. Wanneer de website wel door ons gehost wordt probeert Akoni.be steeds zo snel mogelijk een oplossing voor u te zoeken!

Mijn website

Hoe gaat Akoni te werk bij het ontwikkelen van een nieuwe website?
Tijdens een eerste bezoek na akkoord van de offerte worden diverse belangrijke zaken besproken. Welke huisstijl dient te worden gehanteerd tijdens de ontwikkeling van de website. We bepalen dan samen met u de layout en de inhoud. Een aantal testversies worden via het internet ter beschikking gesteld voor u. Pas nadat de klant volledig tevreden is over het opgeleverde werk, dan wordt de website verplaatst naar de effectieve domeinnaam. Daarna volgt een tweede bezoek om de nodige uitleg te geven over hoe de website werkt, en om samen het project te overlopen.

Welke kosten heb ik tijdens en na de ontwikkeling van het project?
De kosten die worden aangerekend bij de ontwikkeling van een website bij Akoni.be zijn het aantal uren * uurtarief die wordt meegedeeld tijdens de offertebesprekingen. Wij werken niet met onderhoudscontract, waardoor geen extra kosten in rekening worden gebracht na oplevering van de website.
Wanneer de hosting wel door ons is geregeld ontvangt u 1x per jaar een factuur voor de huur van de domeinnaam en de webruimte.

Werkt Akoni met onderhoudscontracten?
Akoni werkt niet met onderhoudscontracten. U betaalt enkel de aanpassingen en ontwikkelingen die u vraagt en die worden opgeleverd!

Kan ik bij Akoni terecht voor het updaten of onderhouden van mijn bestaande website?
U hoeft bij ons niet noodzakelijk een nieuwe website te laten ontwikkelen. Stel, u hebt een bestaande website maar wil die inhoudelijk wijzigen of restylen, dan kunt u ook hiervoor bij Akoni terecht. Wij zitten samen om tot een zo betaalbaar en professioneel mogelijke oplossing te komen.

Kan mijn website in meerdere talen worden opgeleverd?
Uw website kan inderdaad in meerdere talen opgeleverd worden. Het is aan te raden om de teksten in de gewenste talen zelf aan te leveren. Dit kan door deze toe te voegen aan het CMS, of door ze gewoon door te sturen naar ons tijdens de ontwikkeling van de website. Indien dit om een of andere reden niet mogelijk is, zoeken wij samen met u naar een gepaste oplossing!

CMS

Wat is een CMS?
Een CMS is een webapplicatie, gekoppeld aan uw website, die het mogelijk maakt dat iedereen eenvoudig, zonder veel technische kennis, documenten en gegevens op hun website kunnen publiceren.

Kan mijn bestaande website voorzien worden van een CMS?
In de meeste gevallen moet de website op technisch gebied iets herwerkt worden, maar het is inderdaad perfect mogelijk om op Akoni.be beroep te doen om een CMS te ontwikkelen voor een reeds bestaande website.

Zoekmachineoptimalisatie

Wat is SEO?
SEO staat voor 'Search Engine Optimization' ofwel: zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat wij uw website verbeteren, zodat u beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google.

Zal mijn website in de Google zoekresultaten terug te vinden zijn?
Tijdens de ontwikkeling van een website houden wij rekening met de regels die dienen toegepast te worden om een website zo hoog mogelijk te laten scoren! Een plaats in Google kan echter niet bepaald worden. Daarvoor worden diverse algoritmes van Google voor gebruikt.

Sociale media

Wat is sociale media?
Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken zijn interactie en dialoog tussen de gebruikers. Voorbeelden zijn Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest,...

Kan ik bij Akoni terecht voor mijn vragen over sociale media?
Sinds juni 2014 ondersteunen wij u ook bij het gebruik van sociale media binnen uw bedrijf! Wil jij voor jouw bedrijf ook "iets" doen met Sociale Media? Je hebt een Facebookpagina, maar hebt geen idee wat je wanneer moet plaatsen? Wij kunnen u helpen! Akoni.be stelt samen met u een plan op welke Sociale Media voor u belangrijk zijn. Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin,... Wat gebruikt wordt, is bepaald aan de hand van de doelgroep van uw bedrijf!

Pilar werfopvolging

Wat is het Pilar werfopvolgingsysteem?
Pilar is een werfopvolgingssysteem. Bedoeling van dit programma is dat, wanneer u op een werf aan het werk bent, op een vlotte manier de registratie van uren, gebruikte materialen, vervoerskosten,... kan worden ingevoerd. Waarschijnlijk gaat er ook bij jouw bedrijf dagelijks geld verloren door materialen die worden gebruikt op de werven zonder dat deze worden aangerekend. Het blaadje waarop het werd geschreven is verloren geraakt, of is onleesbaar en dan wordt het al snel niet opgenomen in de kostenberekening. Dit probleem is dankzij ons pakket verleden tijd! Dankzij Pilar kan alle info rond een project worden ingegeven, en is het meteen te zien bij u op kantoor. Alles wordt gecentraliseerd en kan worden afgedrukt zonder dat er ook maar 1 minuut extra werk aan is.

Is Pilar een standaardpakket?
Pilar is geen standaardpakket. Er is een basisversie voor handen die de meest belangrijke zaken, nodig om aan werfopvolging te doen, bevat. Maar ons pakket kan worden ontwikkeld op maat volgens uw wensen en volgens behoeften van uw bedrijf.

U vond niet wat u zocht? Vraag het ons! Klik door naar onze contactpagina